Svirao je gitaru, bas i bubnjeve u više bendova nego što Norveška ima jezera. Okušao se i u violončelu, no više ga je tada zanimala svirka u raznim žanrovima od punka do psihodeličnog popa. Smiješila mu se i karijera kuhara, no nakon što su ga 1994. prijatelji pozvali da bude DJ u njihovom novom klubu, radost reprodukcije ploča za pultom učinila je svoje. Prins Thomas postao je jedna od ikona norveške elektroničke scene, ali i šire. Nema stoga boljeg gosta za novo izdanje Freilaufa te proslavu treće godišnjice The Garden Breweryja.

Prins Thomas prve je korake kao DJ napravio kad je imao devet godina, puštajući hip hop i electro usporedo sa svojim break dance pokušajima. Mnogo kasnije izrastao je u majstora sa svim karakteristikama dobrog DJ-a: odličnom vještinom, produkcijom, remixevima kakve bi mnogi poželjeli raditi te sposobnošću besprijekornog slaganja stvari, dodajući im novu dimenziju. U svojim setovima savršeno miješa staro s novim, minimal s balearicom, Detroit technom, discom ili svojim klasicima, a nađe se tu i primjesa krautrocka, psihodelije i prog rocka.

No, ovo izdanje Freilaufa ususret ljetu donosi još raznovrsnih glazbenih poslastica. Iz Montreala dolazi Walla P, radijski voditelj i DJ nadaleko poznat kao ambasador funka i boogieja. Te i slične zvukove poput hip hopa, jazza i soula puštat će na skorašnjoj europskoj turneji u sklopu koje dolazi u Garden. U omiljenoj pivovari nastupit će i njegov prijatelj Koolade, jedan od najproduktivnijih hrvatskih producenata, već godinama prisutan na domaćoj hip hop sceni. Uz brojna vlastita ostvarenja surađivao je s gotovo svim domaćim protagonistima tog žanra, ali i svjetskim imenima poput Masta Acea.

Kakav bi to rođendanski tulum The Garden Breweryja bio bez njegovog spiritus movensa Nicka Colgana te glazbenog direktora Pepija Jogardea, ujedno i oca Freilaufa. Svojim Adriatic Coasting zvucima uvest će nas u pravo glazbeno veselje koje će kulminirati nastupom Prinsa Thomasa, atrakcije svjetskih klubova i festivala, čiji će moto obilježiti i ovu večer: uživajmo i u kratkom vremenu sve dok traje!

Ulaz je besplatan.

Leave a Reply